Utomhusprojekt – Utekök som du kommer trivas i

På sommaren när många väljer att äta ute kan det bli mycket spring mellan köket och uteplatsen. För att slippa det kan du bygga ett litet utekök och få sällskap samtidigt som maten tillagas. Att bygga ett utekök är lättare än vad man först kan tro. Allt du behöver göra är att följa stegen här nedan. Vilka mått som gäller avgör du själv beroende på hur stort utekök du vill ha.

Utekök

Utekök – steg för steg

  1. Börja med att bygga en stomme. Det görs med hjälp av reglar som du kan köpa hos ditt byggvaruhus. Vilket mått dessa reglar har bestämmer du själv beroende på vilket mått du vill att uteköket ska ha.
  2. Sedan är det dags att bygga gjutformen till bänkskivan. Kom ihåg att göra plats för diskhon. När gjutformen är färdig kan du börja gjuta själva bänken. Det är även möjligt att köpa färdiga bänkskivor om du inte vill göra din egna. När du skapar din egna bänkskivor får du räkna med att det kommer ta några dagar.
  3. Om du vill måla stommen kan du göra det nu, samt sätta in eventuella förvaringshyllor. Hur de ska sitta och hur många hyllor du bygger beror på hur mycket förvaringsrum du vill ha. Du anpassar det helt enkelt efter både smak och behov.
  4. När bänkskivan är färdig och du har målat och låtit stommen torkat placerar du bänken på stommen. Vid placeringen av bänkskivan kan du behöva hjälp om den är av en större storlek.
  5. Nu är det dags att ansluta vattnet och montera diskhon
  6. Det sista steget är att klä in stommen. Det kan du göra på i stort sett vilket sätt du vill. Ett förslag är att du använder målade läkter som du fäster på ett horisontellt sätt. Du kan också bygga en lucka om du vill att uteköket ska ha mer detaljer samt förvaring.

Läs gärna mer om vilka lämpliga träslag som finns.