Renovera hus

När det handlar om att renovera hus finns del en rad olika faktorer att tänka på. Det är viktigt att ha en tydlig planering över allt som ska renoveras innan arbetet kan påbörjas. Ska hela huset renoveras eller endast en del? Hur vill du att det ska se ut när allting är färdigt? Vilka material och verktyg behöver du? Detta är endast några av frågorna du måste ha ett svar på.

Totalrenovera ett hus

Har du bestämt dig för att köpa ett renoveringsprojekt eller renovera ditt hus måste du vara beredd på att det är ett tidskrävande projekt. Du som är oerfaren rekommenderas att anlita professionell hjälp med renoveringen. Om du bor i området kan en snickare i Täby hjälpa dig komma igång med renoveringen.

Väljer du att renovera själv och inte anställa en snickare kan det ändå vara en bra idé att be om tips eller få hjälp med att planera hur du ska börja och vad som behöver göras. En totalrenovering får du dessutom räkna med att det kan ta ett antal månader innan du blir klar, och det är med hjälp. Är du helt själv kan det ta ännu längre tid.

Det viktigaste att komma ihåg är att börja med att titta över huset och se vad som måste fixas. Sedan gör du en tydlig planering på allt och i vilken ordning det ska ske. Till exempel, när du renoverar ett hus är det viktigt att du börjar med grundläggningen och taket, och går vidare med fönster och fasad. Alltså, utsidan först. Sedan fortsätter du med isolering, uppvärmningen och rördragning. Elen kan också börja ses över i detta steg. Men med elen och rördragning är det bra om du anlitar någon till att fixa det om du inte själv har en utbildning.

När utsidan är klar kan du sedan gå vidare med insidan av huset.